Alltså… vad hände?! – Din nya favoritpodd

Jag och min vän Elza Zandi har pratat länge om att starta en podd om TV-serier och nu till slut slog vi slag i saken! Den heter “Alltså… Vad hände?!” och är en popkultur-podd som handlar om fantasy- och scifiserier.

Tillsammans med er lyssnare ska vi titta på, tipsa och prata om tv-serier vi för det mesta älskar, men ibland kanske hatar. Vi pratar om det som händer i tv-serie världen men framför allt serierna vi tittar på, men analyserar också dem ur ett normkritiskt perspektiv. Vi svarar helt enkelt på frågan “Alltså.. Vad hände?!” 

Med den här podden vill vi belysa och förhoppningsvis förändra normen inom science fiction och fantasy. Vi vill kritisera maktstrukturer inom nördkulturen, i berättandet, i producerandet och i castingen men också belysa goda exempel och intressanta skildringar.

Varje säsong väljer vi ut ett par tv-serier som vi följer tillsammans genom hela säsongen. Och sen väljer vi ut en varsin tv-serie som den andra måste titta på i hemläxa.

Lyssna på oss varje tisdag när vi svarar på frågan “Alltså… Vad hände?!” Den här säsongen pratar vi om Falcon and the Winter Solider och Shadow and Bone. Jag har gett Elza i hemläxa att (äntligen) titta på Star Trek Discovery och min hemläxa från Elza är att kolla på Lovecraft Country.

Du kan lyssna på oss i Spotify, iTunes/Apple podcasts och på Soundcloud. Och så kan du också följa oss på Instagram, Twitter och Facebook för senaste nytt!