Bokpresent – Var kommer du ifrån egentligen?

Jag fick ett paket! Danny Lam, en av de unga aktivister jag jobbade med i Nätaktivisterna, skickade sin bok Var kommer du ifrån egentligen? Och i boken hade jag fått ett superfint meddelande. Det har varit så fint att se hans resa efter att projektet tog slut!

Och! Framsidan är illustrerad av Hadil Mohammed som också illustrerade framsida och affisch för Bang 1/2018! Och OCH! I boken finns också illustrationer av Ruhani som var en av de tecknare som var med i seriespecialen jag var redaktör för 2017! Så fint att se allas fantastiska jobb!

Var kommer du ifrån, egentligen? Den frågan får många människor regelbundet, på grund av hudfärg, hårfärg eller anletsdrag. I boken Var kommer du ifrån, egentligen? får vi ta del av en mängd berättelser om vardagsrasism i Sverige.

Instagramkontot TNKVRT uppmärksammar rasism och förtryck i världen, genom att publicera följarnas egna berättelser, dela nyheter och sprida kunskap.

Här finns mer information om boken och fina recensioner. Och du kan köpa boken på bland annat Adlibris, Akademibokhandeln och Bokus!